Rolada drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać jajka, majonez i kilka pokrojonych w drobną kostkę pomidorów. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką i kurkumą. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wylać tak przygotowaną masę, rozsmarować na całości papieru i piec 20 minut w 180 st. C. W międzyczasie pierś z kurczaka zmielić w maszynce do mięsa, dodać 2 łyżki oleju z pomidorów suszonych, pozostałe pomidory pokrojone w kostkę, kukurydzę i groszek oraz doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Po upieczeniu masę serową oddzielić od papieru i ostudzić. Na spód masy serowej wyłożyć masę mięsną, zwinąć ściśle w rulon, jak roladę. Owinąć papierem do pieczenia i piec kolejne 40 minut w 180 st. C. Po ostudzeniu rolada drobiowa może być pokrojona w plastry.
Komentarze