Rolada drobiowa

4.49 (189 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rolada drobiowa może być podawana jako przystawka ale też drugie danie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj
    200 g sera żółtego
    podwójna pierś z kurczaka
    pół słoiczka pomidorów suszonych w zalewie
    2 łyżki kukurydzy
    2 łyżki groszku
    2 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    łyżka kurkumy
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać jajka, majonez i kilka pokrojonych w drobną kostkę pomidorów. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką i kurkumą. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wylać tak przygotowaną masę, rozsmarować na całości papieru i piec 20 minut w 180 st. C. W międzyczasie pierś z kurczaka zmielić w maszynce do mięsa, dodać 2 łyżki oleju z pomidorów suszonych, pozostałe pomidory pokrojone w kostkę, kukurydzę i groszek oraz doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Po upieczeniu masę serową oddzielić od papieru i ostudzić. Na spód masy serowej wyłożyć masę mięsną, zwinąć ściśle w rulon, jak roladę. Owinąć papierem do pieczenia i piec kolejne 40 minut w 180 st. C. Po ostudzeniu rolada drobiowa może być pokrojona w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować