Domowy krem krówkowy

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Już nie pamiętam kiedy robiłam taki krem krówkowy, niezwykle słodki, taki do wyjadania wprost ze słoiczka lub do przełożenia wafli tortowych. Lubicie? Znacie taki krem? Dwa składniki i trochę czasu i gotowe...no i trochę cierpliwości. Taki krem jest dziecinnie prosty w wykonaniu. Zapraszam :)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki cukru
    1 litr mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery Krówki Dodatki Krem

Domowy krem krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier i mleko przekładamy do garnka, następnie zagotowujemy uważając, żeby nie wykipiało, gotujemy na średnim ogniu, aż masa będzie gęstnieć, wtedy zmniejszamy ogień i gotujemy cały czas mieszając do całkowitego zgęstnienia.
  • 2. Gotowa masa będzie gęsta i lekko brązowa.

Porady

Należy uważać, żeby masa się nie przypaliła, to jest tylko moment. Masa gotuje się około 2 godziny. Należy użyć wysokiego garnka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Mleko Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować