Domowy krem krówkowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam domowy krem krówkowy mimo że trzeba mu poświęcić czasu na mieszanie aby się nie przypalił, ale naprawdę warto uwielbiam przekładać nim wafle, dodawać go praktycznie do wszystkiego na słodko a najlepsze jest wyjadanie prosto ze słoiczka, pyszotka

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 litry mleka 2,0 %
    1,5 szklanki cukru kryształu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Domowy krem krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krem krówkowy 1. Mleko wraz z cukrem przełożyć do garnka i gotować na średnim ogniu
  • 2. Następnie gdy krem zacznie zmieniać kolor należy zmniejszyć ogień na najmniejszy i gotować, pamiętając aby cały czas mieszać bo wystarczy sekunda i się może przypalić
  • krem krówkowy 3. Gdy krem zacznie gęstnieć, ściągamy garnek z ognia, pamiętajmy aby nie próbować gorącego bo się można naprawdę poparzyć, musi przestygnąć!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Masa Mleko Krówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować