Likier krówkowy

4.45 (179 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jestem miłośniczką likierów i ten jest moim kolejnym pysznym wyrobem.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g cukierków krówek
    150ml mleka 2%
    200ml słodkiej 30% śmietanki
    250ml wódki lub spirytusu (wtedy automatycznie likier będzie mocniejszy- ja wybrałam pierwszą opcję)
Wystaw ocenę:

4.45 (179 ocen)

Zobacz również:

Krówki Alkohole Likiery

Likier krówkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krówki przekładamy do garnka z grubym dnem, dolewamy mleko i cały czas mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotujemy :) Dolewamy śmietankę i alkohol. Mieszamy do połączenia, przelewamy do butelki i zakręcamy dopiero wtedy gdy całkowicie ostygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Alkohol Likier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować