Domowe bananowe batoniki bez cukru

5 (10 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Batoniki bez dodatku cukru na bazie dojrzałych bananów. Zdrowa przekąska idealna do szkoły i pracy.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
    1 duża dojrzała gruszka
    2 jajka
    3 łyżki masła orzechowego
    Szczypta soli
    2 1/2 szkl. Płatków owsianych
    100 g gorzkiej czekolady
    5/8 migdałów.
Wystaw ocenę:

5 (10 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Batony

Domowe bananowe batoniki bez cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe bananowe batoniki bez cukru 1. Banany, obraną gruszkę oraz jajka blendujemy na jednolitą masę.
    Dodajemy masło orzechowe, płatki owsiane i sól, dokładnie mieszamy.
    Blaszkę o wym. 24/24 cm wykładamy papierem, przekładamy ciasto i pieczemy 25 min w 180 C.
  • Domowe bananowe batoniki bez cukru 2. Ciasto studzimy, polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy startymi na tarce migdałami.

Porady

do ciasta można dodać również suszoną żurawinę lub rodzynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować