Domowa wędlina na kanapki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Polecam smaczna soczysta wędline na kanapki

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1200 gram piersi z kurczaka
    20 gram peklo soli
    1 łyżka żelatyny
    1 płaska łyżeczka pieprzu białego
    1 łyżka suszonych platkow papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Domowa wędlina na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka dzielimy na 2 porcje jedna część mielimy druga kroimy na dość spore kawałki dodajemy wszytskie przyprawy 100 ml lodowatej wody i wszysko mieszamy do jednolitej masy. Kiedy masa jest gotowa wstadzamy wszytsko do szynkowara i odstawiamy do lodówki na dobę .następnego dnia parzymy w wodzie 75 stopni do osiągnięcia temp mięsa 72 stopni . Kiedy mięsko już osiągnie swoją temp odstawiamy do lodówki na noc odkrecajac górna sprężyne tak by wszytskie soki pochłonęło mięso. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować