Kebab w wersji polskiej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Troszkę inna wersja kebaba

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 gram szarpanej wieprzowiny lub piersi z kurczaka
    Łyżka przyprawy kebab
    100 gram kapusty czerwonej
    1 mały pomidor
    1/4 cukini
    1 mala marchew
    Ciasto:
    1 1/2 szklanki mąki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    Saszetka suszonych drożdży
    Niecała szklanka ciepłej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kebab Przekąski

Kebab w wersji polskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kebab troszkę inaczej. Farsz 300 gram szarpanej wieprzowiny u mnie Łopatka pół cebuli kawałek cukini 1 pomidor 1 mala marchew trochę kapusty czerwonej wszystko razem dusimy dodając i łyżkę przeprawy kebab . Ciasto 1 paczka suszonych drożdży 1 łyżeczka soli łyżka cukru 1 1/2 szklanki mąki ciepła woda wody tyle by utworzyć jednolitą masę. Odstawić na 15 minut następnie ciasto podzielić na 4 części rozpłaszczyć faszerowac zawinąć piec 15 minut 220 stopni bez termoobiegu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować