Pachwina w majeranku i czosnku

4.5 (2 ocen)

  • 8 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatna rozpływa się w ustach

  • 8 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg pachwiny można użyć boczku
    2 łyżki majeranku
    1 łyżka pierzu czarnego grubo mielony
    2 liście laurowe
    4 ząbki czosnku
    18 gram peklo soli
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Pachwina w majeranku i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pachwina nacieramy solą czosnkiem majeranekiem pierzem układamy liście laurowe wkładamy do worka i zamykamy hermetycznie odstawiamy na co najmniej 2 doby . Następnie parzymy nie gotujemy woda nie może wrzeć koło 6 do 7 godzin w tym worku aż wędlina będzie mieciutka i soczysta odstawiamy na noc do lodówki . Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować