Deser - trzy kolory dla dorosłych wg piotra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wiśnie odsączyć z kompotu i zalać wiśniówką. 6 łyżeczek żelatyny rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody- dokładnie wymieszać, aby nie było grudek, ma być płynna. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać przestudzoną, ale płynną żelatynę. Chwilę miksować, aby żelatyna dobrze się połączyła z żelatyną, dodać 3/4 pokruszone bezy, wymieszać łyżką. Połowę owoców rozłożyć do pucharków, obłożyć ubitą śmietaną, posypać pokruszonymi bezami, startą czekoladą. Jesli mamy wyższe pucharki można zrobić jeszcze raz taką samą warstwę. Przykryć łyżką śmietany, posypać kilkoma wiśniami i startą czekoladą.
Komentarze