Deser - Trzy kolory dla dorosłych wg Piotra

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ten deser przygotowywał mój mąż na Zimowe Smakowisko w Paszkówce

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - słodka śmietana 30-36%: 1.5 litra
    - małe bezy: 1 opakowanie
    - Żelatyna: 6 łyżeczek
    - czekolada deserowa: 1 szklanka
    - wiśnie drylowane: 2 opakowania
    - wiśniówka na spirytusie: 250 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser - trzy kolory dla dorosłych wg piotra - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie odsączyć z kompotu i zalać wiśniówką. 6 łyżeczek żelatyny rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody- dokładnie wymieszać, aby nie było grudek, ma być płynna. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać przestudzoną, ale płynną żelatynę. Chwilę miksować, aby żelatyna dobrze się połączyła z żelatyną, dodać 3/4 pokruszone bezy, wymieszać łyżką. Połowę owoców rozłożyć do pucharków, obłożyć ubitą śmietaną, posypać pokruszonymi bezami, startą czekoladą. Jesli mamy wyższe pucharki można zrobić jeszcze raz taką samą warstwę. Przykryć łyżką śmietany, posypać kilkoma wiśniami i startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować