Delikatny pasztet z tuńczyka, bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób

Pasztety tylko i wyłącznie pieczone i z mięsa? Ależ skąd! Zapraszam na pyszny pasztet z tuńczyka! ;)

  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach

    4 fileciki anchois

    1 ząbek czosnku

    100 g dobrej jakości masła

    sok z połowy cytryny

    spora szczypta przyprawy ognistej

    szczypta soli morskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Delikatny pasztet z tuńczyka, bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wkładamy dobrze odsączonego tuńczyka, dodajemy do niego
    anchois oraz bardzo miękkie masło.

    Całość miksujemy na gładką masę.
    Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, aromatyczny sok
    z cytryny, przyprawę ognistą (lub po prostu ostrą paprykę) oraz sól.

    Ponownie miksujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować