Pasztet bez pieczenia

  • wyświetlono: 287 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Domowy jest najlepszy do kanapek.

profilowe
  • 10 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Filet z kurczaka podwójny 1 szt.
Wątróbka drobiowa 35 dag
Śliwki suszone 1/3 szklanki
Czosnek 4 ząbki
Pieczarki świeże 20 dag
Marchewka 1 szt.
Pietruszka 1 szt.
Seler 1/3 szt.
Listek laurowy
Ziele angielskie
Sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony 1 łyżeczka
Masło 5 łyżek

Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet bez pieczenia

  • 1. Warzywa oczyścić, włożyć do rondla i gotować razem z mięsem z dodatkiem listka i ziela angielskiego i odrobiny soli, po czym ostudzić. Śliwki pokroić, dodać posiekany czosnek i podsmażyć na maśle. Wątróbkę, pieczarki oczyścić, wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i dusić pod przykryciem do miękkości. Wszystkie przygotowane składniki na pasztet zmielić razem, dodać przysmażone śliwki, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wyrobić masę. Gotową masę wyłożyć na folię spożywczą, zwinąć w wałek, dokładnie uformować i wstawić do lodówki na noc.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

filet z kurczakawątróbka drobiowa

Komentarze

Podobne przepisy

Prosty syrop z mniszka lekarskiego (bez gotowania)

Dodane przez: igraszki losu

Prosty syrop z mniszka lekarskiego (bez gotowania)

Polecam Wam prosty syrop z mniszka,...

papryka bez pasteryzowania

Dodane przez: Henryka

Papryka konserwowa bez pastreryzacji

Jest smaczna i szybko się ją robi....

Dżem czarny bez – mirabelka

Dodane przez: Kloruś

Dżem czarny bez – mirabelka

Typowo jesienne połączenie dwóch...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Dynia bez dodatków

Dynia, bez żadnych dodatków, idealna...

Hummus bez tłuszczu

Dodane przez: vegan-muffin

Hummus bez tłuszczu

Hummus jest łatwy do przygotowania...

Puree z pieczonej dyni

Dodane przez: bogusia82

Puree z pieczonej dyni

Puree z pieczonej dyni to podstawa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE