Japońskie słodycze – Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kiedy na początku tygodnia dostałam tę książkę (jeszcze w formacie PDF) – już wiedziałam, że to będzie kolejna pozycja, która stanie się moją ulubioną w kulinarnym księgozbiorze.
Smak podróży. Przewodnik kulinarny po 10 krajach
Jeśli lubicie kulinarne podróże to jest książka dla Was!
Mięsa. Najlepsze potrawy i marynaty - A Manning
Świetna pozycja dla wszystkich mięsożerców i dla tych, którzy boją się przekroczyć mięsne granice w swojej kuchni.
Sushi i sashimi
Jeśli interesuje Was kuchnia japońska, a zwłaszcza jeśli kochacie sushi ze wszystkimi jego wariantami, to poradnik „Sushi i sashimi” wydawnictwa RM będzie dla Was lekturą obowiązkową.
Herbaciarnia Madeline - Darien Gee
Nie miałam okazji czytać jeszcze powieści tak bardzo pachnącej optymizmem, herbatą i słodkim chlebem przyjaźni amiszów!Wchłonęłam ją niczym porcję sernika z rodzynkami, momentami wzruszając się do łez
Tancerka Mao - Qiu Xiaolong
„Tancerka Mao” to doskonale napisany kryminał chińskiego pisarza i poety Qiu Xiaolonga. Wciąga już od pierwszego zdania i trzyma w napięciu aż do końca....
Kuchnia tajska - raj dla podniebienia
Kuchnia tajska jest najciekawszą i najbardziej różnorodną kuchnią świata.
Kuchnia wietnamska - egzotyczna i nowoczesna
Kiedy słyszymy kuchnia wietnamska, od razu przed oczami stają nam budki z azjatyckim fast foodem.
Kuchnia japońska - bo każdy posiłek to rytuał.
Kuchnia japońska to nie tylko sushi. To przyprawy, kolor i dbałość o szczegóły, a każdy posiłek to uczta dla wszystkich zmysłów. Na równi ważne są smak, zapach i wygląd potrawy.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: gotowaniepomojemu.pl
Biszkopt z kremem budyniowym, brzoskwiniami i cytrynową pianką