Czosnkowy chleb

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealny do grila ale takźe jako chleb do kanapek

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 opakowanie suchych drożdży
    3 łyżki stopionego masła
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki cukru

    NADZIENIE
    100 g stopionego, ostudzonego masła
    4 ząbki czosnku, drobno posiekane
    1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki
    200 g startej mozzarelli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Czosnkowy chleb - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W cieplym mleku rozpuszczamy drożdże i cukier, pozostawiamy na chwilę aź zaczną pączkować. Nastepnie wsypujemy makę, sól, dodajemy masło i jajka. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na ok.1 godzinę.
  • Chleb czosnkowy 2. Na nadzienie mieszamy stopione masło z pietruszką i połową sera.
    Ciasto rozciagamy na wysypanej stolnicy na kształt prostokąta. Smarujemy je połową nadzienia i z dwóch stron rolujemy do środka.
  • Chleb czosnkowy 3. Następnie przekładamy do wysmarowanego naczynia do zapiekania, smarujemy resztą masła i posypujemy serem.
    Pieczemy ok.50 minut w temp.200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować