Chleb czosnkowy

4.5 (169 ocen)

  • 20 min

Kromki z takim masełkiem są znakomitym dodatkiem do grillowanych mięs kiełbaski czy warzywnych sałatek

  • 20 min

Składniki:

  • 1 chleb krojony
    3/4 kostki prawdziwego masła
    6 ząbków czosnku
    1 cebula dymka
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb Dodatki

Chleb czosnkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillujemy 1. Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę ,cebulkę myjemy osuszamy i bardzo drobniutko siekamy razem ze szczypiorkiem. Masło wyciągamy z lodówki ogrzewamy w temp pokojowej 30 minut aby było miękkie,dodajemy do masła czosnek z cebulą solimy lekko i oprószamy pieprzem.Mieszamy dokładnie.Smarujemy masłem kromki chleba z jednej strony.Opiekamy na rozgrzanym grillu aż będą złociste i chrupiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować