Czerwony ryż

4.99 (169 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wygląda i smakuje wspaniale, polecam :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż: 100 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - papryka słodka: 1 łyżka
    - papryka ostra: 1 szczypta
    - przecier pomidorowy: 2 łyżeczki
    - masło: 1 łyżeczka
    - vegeta: 1 łyżeczka
    - bulion: 300 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.99 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czerwony ryż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czerwony ryż 1. Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na oleju.
  • Czerwony ryż 2. Następnie dodajemy ryż i smażymy chwilkę razem.
  • Czerwony ryż 3. Przygotowujemy bulion i wlewamy go na patelnię, dodajemy przecier pomidorowy oraz vegetę. Wszystko dusimy pod przykryciem kilka minut co jakiś czas mieszając. Gdyby ryż szybko wchłonął wodę, a będzie jeszcze twardy to podlewamy jeszcze bulionem.
  • Czerwony ryż 4. Pod koniec duszenia dodajemy słodką i ostrą paprykę oraz masło.
  • czerwony ryż 5. Dokładnie mieszamy i dusimy do momentu aż ryż wchłonie bulion. Podajemy go z mięsem i surówką. Świetnie prezentuje się na talerzu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować