Pyszne oraz lekkie ciasto na bazie czekoladowych biszkoptów otulone pyszną śmietankową masą z dodatkiem dżemu wiśniowego, idealne do popołudniowej kawy.
Ciasto wuzetka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier oraz żółtka, wsypujemy mąki oraz kakao z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 160 stopniach. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika studzimy i dzielimy na 3 równe placki.
2.Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Wlewamy letnią żelatynę miksujemy.
3.Na pierwszy blat smarujemy konfiturą ok 4 łyżki rozsmarowujemy i wykładamy masę śmietankową, następnie drugi biszkopt krem i biszkopt.
4.Składniki na polewę rozpuszczamy w garnuszku, zimną polewamy ciasto. Odstawiamy do lodówki.
Komentarze