Chlebek kukurydziany z mieszanka meksykańską i rzeżucha

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny dodatek do śniadania lub

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    1 puszka Mieszanki meksykańskiej w puszce
    450 ml mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki kukurydzianej
    100 ml oliwy lub oleju
    100 g cukru
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 jajka łyżeczka soli
    łyżeczka pieprzu ziolowego
    4 łyżki siekanej rzeżuchy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chlebek kukurydziany z mieszanka meksykańską i rzeżucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie mąki, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz pieprz cayenne mieszamy w dużej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy łyżką. Dodajemy osączoną z zalewy mieszankę Mexico oraz rzeżuchę i ponownie mieszamy. Przygotowane ciasto przekładamy do natłuszczonej formy tortowniy i pieczemy około 30 minut

Porady

Zamiast rzeżuchy do chleba można użyć szczypiorku lub koperku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować