Chlebek kukurydziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-W NACZYNIU POŁĄCZYĆ DROŻDZE Z 50 GR MĄKI PSZENNEJ I 50 GR MĄKI KUKURYDZIANEJ ,WYMIESZAĆ I PRZYKRYĆ NA OK 30 MIN.ABY ZACZYN SIĘ POWIĘKSZYŁ
2.DO MISKI PRZESIAĆ POZOSTAŁĄ MĄKĘ I WSZYSTKIE SKŁADNIKI DO TEGO DODAĆ WYROŚNIĘTY ZACZYN JEŚLI CIASTO BĘDZIE ZA RZADKIE DOSYPAĆ JESZCZE MĄKI WYRABIAĆ CIASTO ABY BYŁO ELASTYCZNE I NAPOWIETRZONE OK 5-10 MIN ODSTAWIĆ NA 2 GODZINY DO WYROŚNIĘCIA
3.-NASTĘPNIE CIASTO WYJĄĆ ZAGNIEŚĆ I WŁOŻYĆ DO NACZYNIA NA GODZINKĘ U MNIE BYŁA TO TORTOWNICA WYŁOŻONA PAPIEREM DO PIECZENIA
4.PIECZEMY OK 50 MIN DO ZARUMIENIENIA W TEMP. 200ST
Komentarze