CHLEBEK KUKURYDZIANY

0 (0 ocen)

  • 4 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

CHLEBEK KUKURYDZIANY JEST BARDZO SMACZNY PIĘKNIE SIĘ PREZENTUJE GDYŻ MA PIĘKNY ŻÓŁCIUTKI KOLOR POLECAM WYPRÓBOWAĆ

  • 4 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • -20 GR ŚWIEŻYCH DROZDZY
    -450 ML LETNIEJ WODY
    -220 ML LETNIEGO MLEKA
    -250 GR MĄKI KUKURYDZIANEJ
    -450 GR MĄKI PSZENNEJ 650
    -2 ŁYŻKI OLIWY
    -15 GR SOLI
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chlebek kukurydziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CHLEBEK KUKURYDZIANY 1. -W NACZYNIU POŁĄCZYĆ DROŻDZE Z 50 GR MĄKI PSZENNEJ I 50 GR MĄKI KUKURYDZIANEJ ,WYMIESZAĆ I PRZYKRYĆ NA OK 30 MIN.ABY ZACZYN SIĘ POWIĘKSZYŁ
  • CHLEBEK KUKURYDZIANY 2. DO MISKI PRZESIAĆ POZOSTAŁĄ MĄKĘ I WSZYSTKIE SKŁADNIKI DO TEGO DODAĆ WYROŚNIĘTY ZACZYN JEŚLI CIASTO BĘDZIE ZA RZADKIE DOSYPAĆ JESZCZE MĄKI WYRABIAĆ CIASTO ABY BYŁO ELASTYCZNE I NAPOWIETRZONE OK 5-10 MIN ODSTAWIĆ NA 2 GODZINY DO WYROŚNIĘCIA
  • CHLEBEK KUKURYDZIANY 3. -NASTĘPNIE CIASTO WYJĄĆ ZAGNIEŚĆ I WŁOŻYĆ DO NACZYNIA NA GODZINKĘ U MNIE BYŁA TO TORTOWNICA WYŁOŻONA PAPIEREM DO PIECZENIA
  • 4. PIECZEMY OK 50 MIN DO ZARUMIENIENIA W TEMP. 200ST
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Śniadanie Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować