Chili con carne z indykiem i pęczakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Pyszne pożywne danie ;) w sam raz na chłodne dni ;)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 05kg medalionów z indyka
    1 duża cebula
    1 marchew
    1 puszki krojonych pomidorów
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 mała puszka kukurydzy
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka czerwonej słodkiej papryki
    1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki
    3 łyzki kaszy pęczak
    pieprz czarny
    sól
    olej
    natka pietruszki
    przyprawa do chili con carne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili con carne z indykiem i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięcso 1. Mięso pokroić w kostkę,posypać przyprawą chili con carne i odstawić na 20 minut do lodówki.
    W tym czasie cebulę pokroić w kostkę, marchew w talarki, czosnek posiekać.Fasolę i kukurydzę odcedzić.
    W głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, włożyć mięso, zrumienić z każdej strony, mięso odsunąć na bok, a na patelnię wrzucić cebulę, czosnek i marchew, podsmażać przez kilka minut mieszając. Mięso i warzywa wymieszać, wlać ok 1 szkl. wody, dodać pomidory z puszki, wymieszać, zagotować, dusić na małym ogniu ok 15 minut. Dodać kukurydzę i fasolę, doprawić do smaku , papryką, , tymiankiem,solą i wsypać 3łyżki kaszy pęczak . Dusić jeszcze 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować