Chili con carne z indykiem i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić w kostkę,posypać przyprawą chili con carne i odstawić na 20 minut do lodówki.
W tym czasie cebulę pokroić w kostkę, marchew w talarki, czosnek posiekać.Fasolę i kukurydzę odcedzić.
W głębokiej patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, włożyć mięso, zrumienić z każdej strony, mięso odsunąć na bok, a na patelnię wrzucić cebulę, czosnek i marchew, podsmażać przez kilka minut mieszając. Mięso i warzywa wymieszać, wlać ok 1 szkl. wody, dodać pomidory z puszki, wymieszać, zagotować, dusić na małym ogniu ok 15 minut. Dodać kukurydzę i fasolę, doprawić do smaku , papryką, , tymiankiem,solą i wsypać 3łyżki kaszy pęczak . Dusić jeszcze 10 minut.
Komentarze