Chili con carne z indykiem (zdrowe i dietetyczne)

4.45 (157 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Przedstawiam chili con carne w zdrowszej wersji. Danie jest dietetyczne, bo z chudym mięsem z indyka i tak samo smaczne lub nawet smaczniejsze niż jego oryginalna wersja:).

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego z indyka
    1 puszka czerwonej fasoli
    2 czerwone papryki
    2 cebule
    2 puszki pomidorów
    5 ząbków czosnku
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, kminek, oregano, kolendra
    2 łyżki oleju
    do podania: jogurt naturalny, starty ser, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.45 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili con carne z indykiem (zdrowe i dietetyczne) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i papryki oraz posiekany drobno czosnek. Smażymy przez 5 minut, po czym dodajemy fasolę odsączoną z zalewy i pomidory. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
  • 2. Do dania dodajemy przyprawy według smaku i uznania. Nie żałujemy przypraw - danie powinno być aromatyczne.
  • 3. Chili con carne podajemy z ryżem, łyżką jogurtu naturalnego, odrobiną sera i natki pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Indyk Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować