Chili con carne

  • wyświetlono: 459 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zwykle podaję je z ryżem lub tortillą.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Marcelina Kosior, Tarnobrzeg

Składniki

● 25 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
● cebula
● czerwona papryka
● papryka chili
● olej
● puszka czerwonej fasoli
● 1 szkl. bulionu warzywnego
● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
● przyprawy: słodka i ostra mielona papryka, sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Chili con carne

  • 1. Chili siekamy, czerwoną
    paprykę kroimy w kawałki.
    Fasolę osączamy.
  • 2. Cebulę siekamy. Rumienimy
    na oleju, dodajemy mięso,
    smażymy ok. 10 minut. Wlewamy
    bulion, mieszamy
    z koncentratem, fasolą i paprykami.
    Dusimy jeszcze ok.
    10 minut. Doprawiamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilmięso mielone

Komentarze

Podobne przepisy

Spaghetti carbonara

Dodane przez: czarrna

Carbonara

Makaron w aksamitnym serowo-jajecznym...

Kurczak w cieście

Dodane przez: czarrna

Kurczak w cieście

z puree ziemniaczanym :)

Zapiekanka z mięsa mielonego, marchewki i pieczarek

Dodane przez: P_Aneta

Zapiekanka z mięsa mielonego, marchewki i...

Pyszna i sycąca zapiekanka z mięsa...

Zrazy wieprzowe

Dodane przez: Skotka

Zrazy wieprzowe

Z nietypowym nadzieniem z jajek,...

Wątróbka drobiowa w złocistej panierce.Polecam.

Dodane przez: buciol78

Wątróbka drobiowa w złocistej panierce

Pyszna i ekspresowa wątróbka z...

image-0bv8h2a

Dodane przez: Kasja1986

Spaghetti z nadzianymi pulpecikami

Pyszny, gęsty sos pomidorowy, a...