Chili con carne

  • wyświetlono: 9079 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zwykle podaję je z ryżem lub tortillą.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Marcelina Kosior, Tarnobrzeg
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 25 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
● cebula
● czerwona papryka
● papryka chili
● olej
● puszka czerwonej fasoli
● 1 szkl. bulionu warzywnego
● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
● przyprawy: słodka i ostra mielona papryka, sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Chili con carne

  • 1. Chili siekamy, czerwoną
    paprykę kroimy w kawałki.
    Fasolę osączamy.
  • 2. Cebulę siekamy. Rumienimy
    na oleju, dodajemy mięso,
    smażymy ok. 10 minut. Wlewamy
    bulion, mieszamy
    z koncentratem, fasolą i paprykami.
    Dusimy jeszcze ok.
    10 minut. Doprawiamy.
PP_06-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmięso mielone

Komentarze

Podobne przepisy

chili cin carne

Dodane przez: AnnaKoziel

Chili con carne

Mięso mielone, czerwona fasola,...

Chili con carne

Dodane przez: Gregorhspeed

Chili con carne

Z hiszpańskiego tłumaczymy jako...

Chili con carne z kurczakiem

Dodane przez: joanna30

Chili con carne z kurczakiem

Pyszne i sycące danie, które można...

Chili con carne

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Chili con carne

W oryginalnym meksykańskim chili...

Chili con carne

Dodane przez: bogusia82

Chili con carne

Danie jest smaczne i sycące a w...

chili

Dodane przez: juchab

Chili con carne

Naprawdę smaczne danie!

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE