REKLAMA

Chili con carne

wyświetlono: 10889 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Zwykle podaję je z ryżem lub tortillą.

opublikowany: 25.06.2013 oryginalny autor: Marcelina Kosior, Tarnobrzeg
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • ● 25 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    ● cebula
    ● czerwona papryka
    ● papryka chili
    ● olej
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 1 szkl. bulionu warzywnego
    ● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● przyprawy: słodka i ostra mielona papryka, sól, pieprz
Ocena:

(średnia 4.49 z 180 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Chili siekamy, czerwoną
    paprykę kroimy w kawałki.
    Fasolę osączamy.
  • 2. Cebulę siekamy. Rumienimy
    na oleju, dodajemy mięso,
    smażymy ok. 10 minut. Wlewamy
    bulion, mieszamy
    z koncentratem, fasolą i paprykami.
    Dusimy jeszcze ok.
    10 minut. Doprawiamy.

Notka redakcyjna

PP_06-2012
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Dalia84 Dalia84

Chili con carne

Pyszna potrawa meksykańska. Niezwykle syta. Cudownie rozgrzewa. Idealna propozycja na zimowy obiad.

kategoria: Dania główne opublikowany: 30.01.2017 | wyświetlono: 655 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 1
Dodane przez: afrodyta afrodyta

Chili con carne.

Syczące danie jednogarnkowe z rodem w Meksyku. Polecam na obiad i imprezę.

kategoria: Dania główne chili con carne opublikowany: 01.09.2012 | wyświetlono: 7397 Książki kucharskie: 18 | Polecenia: 0
Dodane przez: anka1988 anka1988

Zupa chili con carne

Pyszna zupka na jesienne i zimowe dni.

kategoria: Zupy opublikowany: 27.10.2014 | wyświetlono: 5283 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE