Chili con carne

4.49 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zwykle podaję je z ryżem lub tortillą.

Składniki:

  • ● 25 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    ● cebula
    ● czerwona papryka
    ● papryka chili
    ● olej
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 1 szkl. bulionu warzywnego
    ● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● przyprawy: słodka i ostra mielona papryka, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chili siekamy, czerwoną
    paprykę kroimy w kawałki.
    Fasolę osączamy.
  • 2. Cebulę siekamy. Rumienimy
    na oleju, dodajemy mięso,
    smażymy ok. 10 minut. Wlewamy
    bulion, mieszamy
    z koncentratem, fasolą i paprykami.
    Dusimy jeszcze ok.
    10 minut. Doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować