Chili con carne

  • wyświetlono: 622 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zwykle podaję je z ryżem lub tortillą.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Marcelina Kosior, Tarnobrzeg

Składniki

● 25 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
● cebula
● czerwona papryka
● papryka chili
● olej
● puszka czerwonej fasoli
● 1 szkl. bulionu warzywnego
● 3 łyżki koncentratu pomidorowego
● przyprawy: słodka i ostra mielona papryka, sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Chili con carne

  • 1. Chili siekamy, czerwoną
    paprykę kroimy w kawałki.
    Fasolę osączamy.
  • 2. Cebulę siekamy. Rumienimy
    na oleju, dodajemy mięso,
    smażymy ok. 10 minut. Wlewamy
    bulion, mieszamy
    z koncentratem, fasolą i paprykami.
    Dusimy jeszcze ok.
    10 minut. Doprawiamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

w_kilka_chwilmięso mielone
 

Komentarze

Podobne przepisy

Mielone z kaszą jaglaną

Dodane przez: Jaga85

Mielone z kaszą jaglaną

Tradycyjne mielone lubi pewno większość....

Penne giganti w sosie pomidorowym

Dodane przez: czarrna

Penne giganti w sosie pomidorowym

Makaron w sosie pomidorowym

Domowe burgery

Dodane przez: justi2401

Hamburgery wołowo-wieprzowe ze świeżymi warzywami

Smaczny, soczysty kotlet w bułeczce...

Pomidorowa pieczeń z warstwą makaronu penne

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Pomidorowa pieczeń z warstwą makaronu penne

Lubię przygotowywać takie obiady....

RUSKIE RURKI

Dodane przez: rena123

RUSKIE RURKI

Prawie jak ruskie pierogi :)

Wątróbka

Dodane przez: czarrna

Wątróbka

Klasycznie. Z cebulką.