Chili con carne

5 (193 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Moja wariacja na temat Chili con carne, u mnie z białą fasolą. Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Dla zabieganych i mocno zapracowanych :)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wieprzowego mięsa mielonego
    2 łyżki oleju
    1 duża cebula
    1 puszka krojonych pomidorów
    1/2 szklanki wody
    1 puszka białej fasoli
    1/2 puszki kukurydzy
    1 czerwona papryka
    3 duże ząbki czosnku
    1 zaokrąglona łyżeczka słodkiej papryki
    1 płaska łyżeczka oregano
    1/4 łyżeczki chili
    sól
    pieprz
    ryż długoziarnisty
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wyłożyć na patelnię, dodać drobno pokrojoną cebulę, mieszając podsmażyć na oleju.
  • 2. Dołożyć puszkę krojonych pomidorów, fasolę, kukurydzę oraz pokrojoną paprykę, podlać wodą. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką w proszku, oregano, chili, solą i pieprzem. Gotować bez przykrycia ok. 15 minut. Podawać z ryżem długoziarnistym.
  • 3. Gotować bez przykrycia ok. 15 minut. Podawać z ryżem długoziarnistym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Fasola Kukurydza Mięso Pomidor Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować