Cake pops dla dorosłych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śliwki zalać rumem i odstawić na cały dzień do lodówki. Następnie dokładnie zblendować.
Biszkopty pokruszyć w malakserze. Dodać nutellę i zblendowane śliwki. Dokładnie wszystko wymieszać. Masa musi być wilgotna.
Uformować kulki ok 6-8 gram nadziać na patyczek lub słomkę. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w zamrażarce ok 1 godz.
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną dodać do niej olej i dokładnie wymieszać.
Rozpuszczoną czekoladę przełożyć w wysoką szklankę. Każdą kulkę dokładnie moczyć w czekoladzie, czekając chwilę aż skapie jej nadmiar. Udekorować posypką.
Gotowe cake popsy układać na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia.
Porady
gdy masa będzie zbyt sucha można dodać więcej nutelli lub powideł śliwkowych.
Komentarze