Cake pops serniczkowe

4.75 (8 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sernik na zimno formie lizaka czekoladowego.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag twarogu mielonego - nie z wiaderka
    1 biała czekolada
    10 dag zmielonych herbatników
    3 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    50g miękkiego masła
    Polewa :
    100 g czekolady mlecznej
    100g czekolady gorzkiej
    2 łyżki oleju
    Kolorowa posypka
    Kolorowe słomki lub patyczki
Wystaw ocenę:

4.75 (8 ocen)

Zobacz również:

Sernik na zimno Czekoladki Lizaki

Cake pops serniczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę białą rozpuścić.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masa powinna być dosyć wilgotna, ale zarazem bardzo ścisła, aby móc zrobić kulki.
    ( jeżeli będzie za rzadka dodać jeszcze herbatników )
    Uformować kulki ok 6-8 gram nadziać na patyczek lub słomkę. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w zamrażarce ok 1 godz.
    Czekoladę rozpuścić nad parą wodną dodać do niej olej i dokładnie wymieszać.
    Rozpuszczoną czekoladę przełożyć w wysoką szklankę. Każdą kulkę dokładnie moczyć w czekoladzie, czekając chwilę aż skapie jej nadmiar. Udekorować posypką.
    Gotowe cake popsy układać na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować