Cake pops serniczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę białą rozpuścić.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masa powinna być dosyć wilgotna, ale zarazem bardzo ścisła, aby móc zrobić kulki.
( jeżeli będzie za rzadka dodać jeszcze herbatników )
Uformować kulki ok 6-8 gram nadziać na patyczek lub słomkę. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w zamrażarce ok 1 godz.
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną dodać do niej olej i dokładnie wymieszać.
Rozpuszczoną czekoladę przełożyć w wysoką szklankę. Każdą kulkę dokładnie moczyć w czekoladzie, czekając chwilę aż skapie jej nadmiar. Udekorować posypką.
Gotowe cake popsy układać na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia.
Komentarze