Buraczki tarte z musztardą i chrzanem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Buraczki są bardzo dobre na zimno jak i na ciepło. Ostro słodkawy smak doskonale sprawdza się jako dodatek do mięs jak i wędlin.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2.50 kg buraków czerwonych
    30 dag cebuli
    1 słoiczek musztardy sarepskiej
    80 g chrzanu ( 1/2 słoiczka)
    2 łyżki soli
    1 niepełna szklanka cukru
    1 łyżeczka pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z buraków

Buraczki tarte z musztardą i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki ugotować, wystudzić, obrać ze skórki zetrzeć na grubej tarce. Cebulę również obieramy i ścieramy na grubej tarce.
    Do buraków dodajemy wszystkie składniki. Wymieszać. Zimne sałatkę wkładamy do słoiczków. Pasteryzujemy 30 minut. Słoiczki mają być zakryte wodą po zakrętkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować