Kasza bulgur z warzywami

4.5 (197 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Wstyd się przyznać….nigdy nie jadłam kaszy bulgur, aż do dnia wczorajszego. Zakochałam się w tej kaszy i Filip też ją zajadał ze smakiem – co Filip raczej nie jest zwolennikiem kasz. Do kaszy dodałam warzywa i mięso mielone. Wyszło smacznie, zdrowo i syto .

  • 60 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje :

    2 woreczki kaszy bulgur

    300 g pieczarek

    1 cukinia

    1 większa czerwona papryka

    2/3 puszki groszku

    1 spora cebula

    2 marchewki

    po 1 łyżeczce : słodka papryka mielona, przyprawa klasyczna grill

    szczypta cząbru
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza bulgur z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze gotujemy według instrukcji na opakowaniu

    2. Cebulę obierz, cukinie umyj, osusz i przekrój , wydrąż gniazda nasienne. Marchewkę obierz i umyj. Paprykę umyj i osusz

    3. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę w kostkę, cukinie w półplasterki,pieczarki na 4 części, marchewkę zetrzyj na tarce

    4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju rzepakowego, dodaj cebulę oraz marchew, gdy cebula się zeszkli dodaj pieczarki, cukinie oraz paprykę. Smaż na małym ogniu około 10 minut. Po tym czasie dodaj mięso , dodaj przypraw i wymieszaj. Smaż na małym ogniu przez około 20 minut. Na 5 minut przed czasem dodaj groszku.

    5. Na talerz wyłóż kaszę i dodaj warzyw z mięsem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa Kasza bulgur

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować