bulgur z cukinią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To danie powstało z połączenia składników, jakie miałam w lodówce:) Czasem warto poeksperymentować tym, czym dysponujemy w danej chwili.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cukinia
    1 szklanka kaszy bulgur
    Składniki na pesto:
    2 ząbki czosnku
    świeże listki bazylii (duży pęczek)
    2 łyżki oliwy
    garść twardego sera
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dodatki

Bulgur z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę bulgur gotojemy wg instrukcji na opakowaniu. Składniki na pesto miksujemy w blenderze.
    Cukinię kroimy w grubsze talarki i smażymy przez ok. 3 minuty (pod koniec smażenia dodałam łyżeczkę mieszanki ziołowej - czosnek niedźwiedzi i suszone pomidory). Dodajemy pesto i kaszę. Doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę przesmażamy do połączenia składników. Podajemy z tartym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować