Proste danie, nie tylko fajne, bo jest szybkie i proste…jest pełne smaków i aromatów. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, świetnie nadaje się też na drugie śniadanie do pracy, pełniąc rolę sałatki. Kilka chwil i gotowe.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
200 g kaszy bulgur z vermicelli
400 g białej fasoli konserwowej
1 mała puszka kukurydzy
1 czerwona papryka szpiczasta
4 filety udka kurczaka bez kości
50 ml oleju sezamowego
20 ml sosu sojowego
1 łyżka czerwonej pasty curry
1 łyżka sosu ostrygowego
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Kasza bulgur z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy 1-2 min krócej niż w przepisie na opakowaniu. Odcedzamy.
Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy.
Paprykę kroimy w piórka.
Kurczaka kroimy w kostkę, smażymy 5-6 min na rozgrzanym oleju z dodatkiem sosu sojowego i pasty curry, pod koniec dodajemy sos ostrygowy.
Do kurczaka dodajemy kaszę, fasolę, kukurydzę, paprykę i smażymy kilka minut, często mieszając. Na koniec całość wzbogacamy posiekaną natką pietruszki, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze