Kasza bulgur z kurczakiem

4.5 (202 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste danie, nie tylko fajne, bo jest szybkie i proste…jest pełne smaków i aromatów. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, świetnie nadaje się też na drugie śniadanie do pracy, pełniąc rolę sałatki. Kilka chwil i gotowe.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g kaszy bulgur z vermicelli
    400 g białej fasoli konserwowej
    1 mała puszka kukurydzy
    1 czerwona papryka szpiczasta
    4 filety udka kurczaka bez kości
    50 ml oleju sezamowego
    20 ml sosu sojowego
    1 łyżka czerwonej pasty curry
    1 łyżka sosu ostrygowego
    2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne Sosy

Kasza bulgur z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza bulgur z kurczakiem 1. Kaszę gotujemy 1-2 min krócej niż w przepisie na opakowaniu. Odcedzamy.

    Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy.

    Paprykę kroimy w piórka.

    Kurczaka kroimy w kostkę, smażymy 5-6 min na rozgrzanym oleju z dodatkiem sosu sojowego i pasty curry, pod koniec dodajemy sos ostrygowy.

    Do kurczaka dodajemy kaszę, fasolę, kukurydzę, paprykę i smażymy kilka minut, często mieszając. Na koniec całość wzbogacamy posiekaną natką pietruszki, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza bulgur Sos ostrygowy Sos sojowy Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować