Pestki słonecznika w maślanym karmelu

4.47 (186 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób

Tak przygotowany słonecznik jest nie tylko pyszną przekąską, ale również świetnym dodatkiem do przeróżnych ciast i deserów. Uwielbiam jego przyjemną chrupkość oraz maślano-karmelowy smak! Koniecznie spróbujcie takiego połączenia.

  • 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • łuskane pestki słonecznika
    Dodatkowo:
    1 łyżka masła - na każde 100g łuskanych pestek
    1 łyżka cukru - na każde 100g łuskanych pestek (można dodać odrobinę więcej)
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Zobacz również:

Pesto Karmel Przekąski

Pestki słonecznika w maślanym karmelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło z cukrem rozpuścić na patelni.
    Następnie należy dodać pestki słonecznika.
    Całość dokładnie połączyć i ciągle mieszając prażyć do momentu zezłocenia się pestek.
    Ziarna przesypać do miseczki i odstawić do ostudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pestki Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować