Brownie z buraka

4.5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie, zdrowe i proste brownie z buraka dla fanów ciast z kategorii "fit".

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    0,5 kg obranych i ugotowanych buraków
    4 jajka
    2 łyżki miodu
    1 szklanka mąki kokosowej
    0,5 szklanki cukru
    0,5 tabliczki ciemnej czekolady
    4 łyżki kakao
    0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    1,5 łyżeczki cynamonu

    POLEWA:
    4 łyżki wody
    4 łyżki ksylitolu
    1/4 kostki masła
    4 łyżki kakao
    1 olejek migdałowy
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Brownie

Brownie z buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki zblendować na gładką masę. Czekoladę roztopić.
    Buraki przełożyć do miski, dodać płynną czekoladę, miód i miksować dodając po kolei następne składniki ciasta.
    Gęstą masę wylać na tortownicę wyłożoną papierem.
    Piec przez 40 minut w 180°C.


    Wszystkie składniki polewy zagotować. Rozsmarować na jeszcze ciepłym brownie. Poczekać do ostudzenia.

Porady

Ciasto będzie smaczne także bez polewy. Zamiast niej możesz polać je miodem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować