Ciasto malinowo truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto połącz ze sobą. Wyrabiaj aż do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Podziel na pół. Jedną część owiń folią spożywczą i wrzuć do zamrażalki. Drugą częścią ciasta wyklej dużą tortownicę. Nakłuj i piecz 15 minut w 180°C. Następnie pozostaw do ostudzenia.
Białka, cukier i cukier wanilinowy ubij na sztywno. Następnie dodaj budyń i miksuj aż do uzyskania gęstej, jednolitej masy. Wylej na upieczony, wystudzony spód, wyrównaj, a następnie rozrzuć truskawki i maliny na całej powierzchni. Na koniec wyjmij ciasto z zamrażalki, zetrzyj na grubych oczkach tarki, posyp całą górę. Piecz w piekarniku na funkcji góra dół przez 40 minut w 180°C.
Komentarze