Boczek pieczony

  • wyświetlono: 110 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Na świąteczny stół :)

DSC_0795
  • 10 porcje
  • 1200min
  • Łatwy

Składniki

kawałek surowego boczku, ok 3/4 kg, u mnie bez skóry
marynata:
1 łyżka pikantnego ketchupu
1 łyżeczka miodu
3 ząbki czosnku
mielony kminek
pieprz, sól
papryka wędzona
świeży majeranek i szałwia

Sposób przygotowania przepisu:

Boczek pieczony

  • 1. Ketchup wymieszać z miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wetrzeć w boczek, posypać kminkiem, solą, pieprzem i papryką oraz świeżymi ziołami. Odstawić do lodówki na 24 godziny. Piec około półtorej godziny pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

boczekświętaprzyjęcieboże narodzeniemarynatadomowa wędlinapieczony boczek

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczony boczek z majerankiem i czosnkiem

Dodane przez: Lidka Bawolska

Pieczony boczek z majerankiem i czosnkiem

Taki właśnie boczek robię już od...

Boczek pieczony w łuskach cebuli z rękawa

Dodane przez: bienpyt

Boczek pieczony w łuskach cebuli z rękawa

Boczek pieczony inaczej – w łuskach...

czosnkowy boczek

Dodane przez: majka190382

CZOSNKOWY BOCZEK PIECZONY

Pyszny, domowy boczuś, na który...

boczek

Dodane przez: dusiowa

PIECZONY BOCZEK ZWIJANY Z PESTO

W zeszłym roku po raz pierwszy...

Boczek pieczony

Dodane przez: czarrna

Boczek pieczony

Nie może go zabraknąć na świątecznym...

Boczek pieczony w ziołach

Dodane przez: AnetaJ

Boczek pieczony w ziołach

Boczek - może nie jest zbyt zdrowy,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE