Boczek pieczony

0 (0 ocen)

  • 20 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Na świąteczny stół :)

  • 20 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kawałek surowego boczku, ok 3/4 kg, u mnie bez skóry
    marynata:
    1 łyżka pikantnego ketchupu
    1 łyżeczka miodu
    3 ząbki czosnku
    mielony kminek
    pieprz, sól
    papryka wędzona
    świeży majeranek i szałwia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Boczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ketchup wymieszać z miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wetrzeć w boczek, posypać kminkiem, solą, pieprzem i papryką oraz świeżymi ziołami. Odstawić do lodówki na 24 godziny. Piec około półtorej godziny pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować