Boczek pieczony

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Nie może go zabraknąć na świątecznym stole :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Czosnkiem i musztardą natrzeć mięso, a następnie obsypać przyprawami, obłożyć połamanym liściem laurowym i skropić tabasco. Wstawić do lodówki na 24 godziny, a następnie włożyć na naczynia do zapiekania lub rękawa i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na półtorej godziny. Zajadać na ciepło, jest obłędny, mięciutki, z chrupiącym spodem lub na zimno do kanapki czy sałatki :)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Boczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Czosnkiem i musztardą natrzeć mięso, a następnie obsypać przyprawami, obłożyć połamanym liściem laurowym i skropić tabasco. Wstawić do lodówki na 24 godziny, a następnie włożyć na naczynia do zapiekania lub rękawa i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na półtorej godziny. Zajadać na ciepło, jest obłędny, mięciutki, z chrupiącym spodem lub na zimno do kanapki czy sałatki :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować