Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Czosnkiem i musztardą natrzeć mięso, a następnie obsypać przyprawami, obłożyć połamanym liściem laurowym i skropić tabasco. Wstawić do lodówki na 24 godziny, a następnie włożyć na naczynia do zapiekania lub rękawa i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na półtorej godziny. Zajadać na ciepło, jest obłędny, mięciutki, z chrupiącym spodem lub na zimno do kanapki czy sałatki :)
Boczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Czosnkiem i musztardą natrzeć mięso, a następnie obsypać przyprawami, obłożyć połamanym liściem laurowym i skropić tabasco. Wstawić do lodówki na 24 godziny, a następnie włożyć na naczynia do zapiekania lub rękawa i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na półtorej godziny. Zajadać na ciepło, jest obłędny, mięciutki, z chrupiącym spodem lub na zimno do kanapki czy sałatki :)
Komentarze