REKLAMA

Boczek pieczony

wyświetlono: 29 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Aromatyczny kawał mięcha :D

opublikowany: 21.04.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg boczku ze skórą
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1/2 łyżki musztardy sarepskiej
    ocet balsamiczny
    maggi
    sos chili
    wędzona papryka
    mielony kminek
    majeranek
    sól, pieprz
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso ponacinać i nadziać plasterkami czosnku. Skropić octem balsamicznym, maggi i sosem chili, dodać musztardę, posypać przyprawami i powstałą mieszanką natrzeć dokładnie mięso. Odstawić do lodówki do następnego dnia, a następnie piec w temperaturze 180 stopni pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec pieczenia odkryć, żeby boczek się zrumienił. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Nina80 45645827_1063026080558031_9140329647345500160_n (1)

boczek pieczony

boczek pieczony to rewelacyjna wędlina, może być podany z chrzanem, musztardą, czy ćwikłą.

kategoria: Wędliny opublikowany: 06.03.2020 | wyświetlono: 3266 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0
Dodane przez: czarrna DSC_1590

Boczek pieczony

Na świąteczny stół :)

kategoria: Wędliny opublikowany: 27.12.2019 | wyświetlono: 149 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: justi2401 DSC_3309

Boczek pieczony z czosnkiem i ziołami

Wspaniała domowa wędlinka. Idealnie smakuje z ćwikłą i chrzanem.

kategoria: Przystawki Wędliny opublikowany: 27.12.2014 | wyświetlono: 5069 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE