Boczek pieczony

4.33 (3 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Aromatyczny kawał mięcha :D

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg boczku ze skórą
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1/2 łyżki musztardy sarepskiej
    ocet balsamiczny
    maggi
    sos chili
    wędzona papryka
    mielony kminek
    majeranek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Boczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso ponacinać i nadziać plasterkami czosnku. Skropić octem balsamicznym, maggi i sosem chili, dodać musztardę, posypać przyprawami i powstałą mieszanką natrzeć dokładnie mięso. Odstawić do lodówki do następnego dnia, a następnie piec w temperaturze 180 stopni pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec pieczenia odkryć, żeby boczek się zrumienił. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Czosnek Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować