Biszkopt z wafelkami i kremem z masła orzechowego

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Dość kaloryczny ale warto zgrzeszyć

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    1 szklanka cukru
    1.5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    2 duże orzechowe wafle w czekoladzie
    Sól.
    Masa:
    Słoik masła orzechowego z kawałkami orzechów
    2 wafle orzechowe w czekoladzie
    Pół kilo sera z wiaderka
    Pół szklanki cukru pudru
    Kostka masła
    Dodatkowo
    2 tabliczki czekolady deserowej
    2 paczki draży białych i 2 ciemnych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Biszkopt z wafelkami i kremem z masła orzechowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy cukier, żółtka oraz mąkę i kakao. Na końcu pokrojone w kostkę wafelki. Pieczemy w piekarniku w 170 stopniach ok 35 minut.
    Masa. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodajemy po łyżce masła orzechowego a następnie ser. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę wafelki. Biszkopt przekrawamy na pół. Pierwszy blat smarujemy połową kremu. Druga część na wierzch. Na końcu wierzch smarujemy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy drażami.

Porady

Ciasto najlepiej smakuje i kroi się następnego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować