Babeczki z kremem z masła orzechowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy zimne masło i siekamy do uzyskania grudek wielkości kaszy. Kolejno dodajemy cukier puder, żółtka, chwilkę siekamy nożem i zagniatamy kruche ciasto.
2.Tworzymy kulę i wkładamy ją na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ciasto rozwałkowujemy na cienki placek.
3.Foremki do babeczek smarujemy cienką warstwą masła, najlepiej za pomocą pędzelka. Z placka wycinamy okrągłe kształty i wypełniamy nim foremkę. Babeczki nakłuwamy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut aż się zarumienią.
4.Do naczynia wkładamy masło orzechowe i miękkie masło. Miksujemy aż do połączenie składników.
5.Gdy masa będzie gładka i jednolita dodajemy stopniowo cukier puder i kremówkę. Miksujemy na wolnych obrotach aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Kremem napełniamy szprycę i dekorujemy babeczki. Orzeszki siekamy drobno i posypujemy nim każdą babeczkę. Smacznego :)
Porady
Można dodać do kremu szczyptę soli.
Babeczki najlepiej smakują schłodzone.
Komentarze