Ciastka z masła orzechowego 3-składnikowe

4.5 (214 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Są chrupiące z lekko miękkim wnętrzem, takie mocnooo orzechowe i bardzo łatwe w przygotowaniu. A jak kusząco pachną!

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • (około 12 ciastek)
    200g masła orzechowego
    130g cukru (1/2 szklanki o pojemności 250 ml)
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (214 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciastka z masła orzechowego 3-składnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego, które należy ułożyć (z odstępami) na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
    Kuleczki lekko docisnąć dłonią lub za pomocą widelca i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Piec około 12 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzić na kratce.
    (Ciastka początkowo będą delikatne, ale szybko stwardnieją.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować