Bigos z kapusty kiszonej z dynią i białą kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny bigos. Przygotowany z kiszonej kapusty z dodatkiem dyni, białej kiełbasy i pomidorów. Polecam do drugiego dania lub z pieczywem.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,300 g kiszonej kapusty
    500 g dyni
    0,5 l wody
    4 listki laurowe
    10 ziarenek ziela angielskiego
    420 g pomidorów
    600 g białej kiełbasy
    1 duża cebula
    2 łyżki oleju
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka ziół prowansalskich
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z kapusty kiszonej z dynią i białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z dyni usuwamy pestki i obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i przekładamy do garnka z wodą. Dodajemy kapustę kiszoną, listki laurowe, ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem przez 2 godziny. Co jakiś czas mieszamy.

    W międzyczasie sparzamy pomidory i wkładamy do zimnej wody, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę.

    Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

    Cebulę, kiełbasę i pomidory dokładamy do garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotujemy razem przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować