Białe kiełbaski pieczone w żurku z musztardą

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kiełbaski pieczone w zakwasie żurkowym z dużą ilością cebuli.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kiełbasa biała parzona - 3-4 szt
    Cebula - 1 duża
    Pieczarki - 200g
    Zakwas na żurek - 8 łyżek
    Musztarda - 2 łyżki
    Pieprz mielony
    Olej do nasmarowania naczynia żaroodpornego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Żurek Żur Dania główne

Białe kiełbaski pieczone w żurku z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Białe kiełbaski pieczone w żurku z musztardą 1. Kiełbaski nacinamy z jednej strony.
    Zakwas żuru mieszamy z musztardą.

    Naczynie żaroodporne smarujemy olejem.
    Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i wykładamy do naczynie żaroodpornego. Na to układamy kiełbaski. Wszystko zalewamy sosem musztardowo-żurkowym.

    Pieczemy w 200 stopniach 35-40 minut.

    Podajemy z pieczywem lub frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Biała kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować