Białe kiełbaski w piwie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealny obiad gdy na grilla za zimno. Łatwe i szybkie danie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 10 niedużych kawałków surowej kiełbasy białej
    - 3 duże cebule
    - 2 łyżeczki miodu
    - 4 łyżeczki musztardy z całymi ziarenkami gorczycy i czerwonym winem
    - 3 łyżki oleju
    - 1/2 łyżeczki papryki ostrej
    - około 125 ml piwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Białe kiełbaski w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebule obrać, pokroić w cienkie pół plasterki. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i posolić - smażyć, mieszając, tylko tyle żeby się zeszkliła. Dodać paprykę ostrą, wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na cebuli ułożyć kiełbasę nie przecinając pętek, ale każdy kawałek kilkakrotnie nakłułam wykałaczką. Wlałam ok. 1/2 szkl. piwa.

    Musztardę zmieszać z miodem i posmarować miksturą wierzch kiełbasek. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec ok. 30-40 minut co jakiś czas polewając kiełbaski sosem powstałym podczas pieczenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować