Bezcukrowe gofry - bez glutenu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Na dobry początek roku chciałabym Was zaprosić na gofry, które nie zawierają ani grama cukru a dodatkowo są bezglutenowe. Można je jeść z ulubionymi dodatkami. Przy ich pieczeniu w całym domu roznosi się piękny zapach:) Z podanej porcji wychodzi około 8 gofrów - w zależności od wielkości gofrownicy. Gofry są świetną  propozycją na podwieczorek a nawet drugie śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 jajka
    - 140 g mąki kukurydzianej
    - 50 g mąki ziemniaczanej
    - 50 g mąki owsianej lub ryżowej
    - 20 g oleju kokosowego
    - 1, 5 łyżeczki sody oczyszczonej
    - 180 ml jogurtu naturalnego
    - ulubione dodatki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Gofry

Bezcukrowe gofry - bez glutenu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry bez cukru i glutenu 1. Olej kokosowy roztapiamy. Mąki mieszamy z sodą oczyszczoną. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy żółtka ( po kolei) ciągle miksując. Następnie dodajemy na zmianę mąkę oraz jogurt. Na koniec wlewamy olej kokosowy. Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę. Gofrownicę rozgrzewamy następnie pieczemy w niej nasze gofry.
    Upieczone gofry zostawiamy do wystudzenia.
  • Gofry na podwieczorek 2. A następnie podajemy z ulubionymi dodatkami. Moje gofry podałam z łyżką jogurtu greckiego oraz kiwi a całość posypałam startą gorzką czekoladą.

Porady

Gofry są tak smaczne, że nie potrzeba dodawać do nich ani grama cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować