Gofry ryżowe (bez glutenu, bez laktozy)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry bez laktozy i bez glutenu. Gofry zrobione na mące ryżowej wyszły niezwykle chrupiące i pięknie przyrumienione. Polecam na śniadanie lub deser.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml śmietany kwaśnej 18% (bez laktozy)
    100 ml mleka (bez laktozy)
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu)
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka cukru (ksylitolu)
    1,5 szkl mąki ryżowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Placki

Gofry ryżowe (bez glutenu, bez laktozy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę ryżową, proszek do pieczenia, cukier i mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, mleko, jajka i olej. Miksujemy na gładką masę. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy na niej złote gofry. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować