Muffinki bez glutenu i bez cukru

4.5 (173 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne muffinki bez glutenu i bez cukru. Z bananami oraz płatkami owsianymi i dowolnymi owocami sezonowymi.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie banany
    2 jajka M
    1/3 szklanki syropu klonowego
    2,5 szklanki płatków owsianych
    2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenowego)
    1/2 łyżeczki cynamonu
    200 ml jogurtu greckiego
    szczypta soli
    1 szklanka mleka
    dowolne owoce sezonowe
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Bezy Muffinki Słodycze

Muffinki bez glutenu i bez cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dojrzałe banany dokładnie rozgniatamy widelcem w misce. Dodajemy jajka, syrop klonowy, proszek do pieczenia, sól, cynamon i jogurt grecki, płatki owsiane. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy mleko. Składniki powinny być w temperaturze pokojowej - lepiej się wtedy połączą. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy je masą, na górze układamy owoce. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

    Z podanego przepisu otrzymamy 12 muffinek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (168 ocen)

bezy bez cukru

To może cię zainteresować