Barszczyk z makaronem,serem i koperkiem

4.5 (6 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Największą popularnością cieszy się tradycyjny, domowy barszcz czerwony zabielany z ziemniakami,a ja urozmaiciłam i dodałam makaron.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka makaron lane kluski
    1 kość wędzona
    4 buraki czerwone
    botwina
    1 marchew
    1/4 selera
    przyprawa uniwersalna
    Pieprz kolorowy ziarnisty
    1 ząbek czosnku
    1 barszcz czerwony
    Liść laurowy suszony
    4 plastry sera
    2 łyżki kopru
Wystaw ocenę:

4.5 (6 ocen)

Zobacz również:

Barszcz czerwony

Barszczyk z makaronem,serem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wędzona kość w ok 3 litrach wody .Następnie dodajemy liść laurowy ,ząbek czosnku,kulki pieprzu i przyprawę uniwersalną do smaku ok 2 łyżki . Dodajemy obrane buraki ,marchew,seler .Gotujemy ok 20 min . Warzywa wyciągamy .Do wywaru dodajemy barszcz,botwinkę posiekana ok 1 garść , i makaron . Warzywa wyjęte ścieramy na tarce duże oczka i wkładamy z powrotem do zupy.Gotujemy jeszcze ok 5 min .Dekorujemy serem i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować