Gyros z kurczakiem, ananasem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, skrapiamy 2 łyżkami oleju, obsypujemy przyprawą gyros i pozostawiamy na pół godziny do zamarynowania, następnie smażymy na patelni.Makaron zalewamy wrzątkiem,gdy będzie gotowy polewamy zimną wodą i odcedzamy.Cebulę ,ogórka i odsączonego ananasa kroimy w kostkę, a kukurydzę odsączamy z zalewy.Pekinkę szatkujemy.
W szklanej, przeźroczystej salaterce układamy warstwami wszystkie wcześniej przygotowane składniki zaczynając od usmażonego kurczaka, następnie układamy cebulę, warstwę ketchupu,ogórka i kolejno warstwy kukurydzy,makaronu,majonezu,ananasa i na koniec posypujemy szatkowaną kapustą pekińską.Ozdabiamy jak na załączonym zdjęciu.Smacznego.
Komentarze