Taki barszcz chrzanowy ugotowałam na śniadanie Wielkanocne, podałam go z jajkami ugotowanymi na twardo. Barszcz wyszedł bardzo smaczny i aromatyczny, mojej rodzinie bardzo smakował.
Barszcz chrzanowy na wędzonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka przekładamy żeberka wędzone, dodajemy obrana cebulę, listki laurowe oraz ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Zalewamy 3-4 litrami, gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy z wywaru, wlewamy zakwas i dodajemy chrzan tarty, zagotowujemy, gotujemy przez 5 minut. Zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, na końcu wlewamy śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Zupę podajemy z ugotowanymi jajkami na twardo.
Komentarze