Barszcz czerwony z ziemniakami jak u mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraki obrać i pokroić w półplasterki lub paski. włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę, kostki drobiowe i mięsną, liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i pieprz. Gotować, aż buraki lekko zmiękną.
2.Boczek pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować, aż buraki całkiem zmiękną.
3.Dodać kwasek cytrynowy. Mąkę rozmieszać z odrobiną wody oraz śmietanką. Zawiesinę dodać do barszczu razem z majerankiem. Przegotować.
4.Ziemniaki obrać, posolić i ugotować. Na patelni podsmażyć najpierw boczek. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Ziemniaki ubić i dodać do nich usmażony boczek z cebulą. Wymieszać. Tak przygotowane ziemniaki podawać z barszczem.
Komentarze