Bardzo zdrowa, wczesnowiosenna, zielona zupa z czosnku niedźwiedziego.

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupa na bazie czosnku niedźwiedziego.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g czosnku niedźwiedziego,
    3 ziemniaki,
    1 cebula,
    1 łyżka oliwy z oliwek,
    4 łyżki śmietany,
    1 litr wywaru warzywnego (lub mięsnego),
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa – do smaku,
    3 jajka ugotowane na twardo
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Bardzo zdrowa, wczesnowiosenna, zielona zupa z czosnku niedźwiedziego. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Listki czosnku wymyć i pokroić, cebulę posiekać, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
    Rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę, pod koniec dodać czosnek niedźwiedzi, następnie wywar i ziemniaki. Gotować do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.
    Zabielić zupę śmietaną i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
    Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

Porady

Jeśli ktoś lubi, to przed podaniem można zupę zblendować i wtedy otrzyma zieloną zupę krem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze Ziemniaki Czosnek niedźwiedzi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować