Bakłażanowo - orzechowe roladki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta przekąska z kilku składników. Grillowane plastry bakłażana przekładane serkiem z orzechami.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Bakłażan - 1szt
    Sól i pieprz
    Oliwa
    Serek kanapkowy śmietankowy - 100g
    Orzechy włoskie mielone - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Bakłażanowo - orzechowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bakłażanowo - orzechowe roladki 1. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie płuczemy, wycieramy, smarujemy oliwą, obsypujemy pieprzem i solą. Grillujemy z obu stron, aż będzie miękki. Można oczywiście upiec bakłażana w piekarniku.
  • Bakłażanowo - orzechowe roladki 2. Serek kanapkowy mieszamy z orzechami. Ciepłe plastry bakłażana smarujemy serkiem z orzechami. Podajemy na ciepło.

Porady

Najlepsze są młode bakłażany, w starszych skórka mimo grillowania może być twarda i trzeba ją będzie usunąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować