Babka ze skórką pomarańczową

5 (3 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

babka

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szkl cukru


    1 szkl śmietany
    150 g margaryny

    4 jajka (duże) małych trzeba dać 5

    3,5 szkl mąki

    1 cukier waniliowy

    1 proszek do pieczenia (ok 3 łyżeczki)

    3 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy

    sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Babki

Babka ze skórką pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem dodając po jednym jajku i po trochu mąki i resztę składników.

    Skórkę z pomarańczy razem z syropem warto rozdrobnić w blenderze, dodajemy do ciasta razem z zokiem z cytryny

    Ciasto wkładamy do formy i pieczemy ok 50 min w temp 180 st, sprawdzamy patyczkiem

    Babkę po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować